"Waren alle honden maar zo lief" 

Gezinshuis/crisis opvang


Profiel gezinshuis Kakelbont

Gezinshuis Kakelbont is een zelfstandig gezinshuis dat is aangesloten bij het Landelijk Verbond Gezins Huizen. Bij ons wordt crisisopvang geboden binnen ons eigen gezin. Wij vinden het belangrijk dat elk kind in een gezin kan opgroeien. Door onze passies en kwaliteiten samen te voegen, vormen wij een stabiele, warme en veilige basis voor kinderen die uit een crisissituatie komen. Buitenleven, fikkie stoken, koeknuffelen, eropuit met de honden, boswandelingen, struinen langs de IJssel, wild spotten, beker warme melk bij de houtkachel zijn enkele kernactiviteiten die wij regelmatig doen/aanbieden.

Wij zijn familie de Jonge, woonachtig in het pitoreske dorpje Brummen in de IJsselvallei. Samen met onze drie kinderen en drie honden wonen wij sinds 2019 in een dorpsboerderij in het centrum van Brummen. Wij zijn beiden zorgprofessionals met elk ruim 20 jaar ervaring. Beiden hebben wij onze vereiste opleidingen gedaan, aangevuld met diverse specialisaties en trainingen. Beiden werken wij op HBO niveau en zijn in het bezit van een SKJ registratie. Mede dankzij onze ruime ervaring in de zorg hebben wij een groot netwerk om ons heen opgebouwd, dit maakt ons flexibel en daardoor kunnen wij adequaat inspelen op acute vraagstukken.

Onze 3 honden zijn opgeleid en werkzaam als therapiehond in de zorg, wij zijn beiden therapiehond-begeleider en werken met onze honden in diverse zorginstellingen. In ons boerderijtje kunnen kinderen tot rust komen, knuffelen met de honden, vooral even kind zijn en rekenen op veiligheid, geborgenheid en aandacht.

Wij zorgen voor de crisisopvang voor kinderen van 0 t/m 18 jaar, waarbij wij ons richten op het bieden van rust, veiligheid, stabiliteit, regelmaat en warmte.

In verband met de veiligheid van onze kinderen en honden kunnen wij geen plek bieden aan kinderen die bekend zijn met dierenmishandeling, verslaving, agressie en seksueel overschrijdend gedrag. Met opvang van kinderen met een fysieke beperking zijn wij terughoudend in verband met onze woonsituatie, een boerderij uit 1750.  

Overal waar professionals iedere dag hun werk doen, kan er iets misgaan. Dat is vervelend. Wij vinden het belangrijk om zo snel mogelijk een oplossing te vinden en het vertrouwen wederzijds te herstellen. Daarom maken wij gebruik van een klachtenregeling die voldoet aan de eisen van de Wkkgz via het landelijke KlachtenportaalZorg. Soms is het lastig voor kinderen en/of ouders om zaken bespreekbaar te maken, daarom komt er een aantal keer per jaar een vertrouwenspersoon van Jeugdstem (Advies en klachtenbureau Jeugdzorg) bij ons thuis om met de kinderen in gesprek te gaan.  

In ons boerderijtje kunnen de kinderen tot rust komen, knuffelen met de honden, vooral even kind zijn en rekenen op veiligheid en aandacht. 

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn