"Waren alle honden maar zo lief" 


Geluksmomentjes

We komen graag met de honden op bezoek op locatie.  Bij u op de kamer of in een gezamenlijke woonkamer waar meer cliënten aanwezig zijn. Bent u bedlegerig, geen probleem onze honden komen graag even tegen u aan liggen of even een knuffel geven. Door het voelen van de vacht, de natte neus tegen uw hand of enkel het zien van de hond komen vaak de mooiste herinneringen en verhalen naar boven. 

Uiteraard worden alle honden jaarlijks getest op de gangbare ziektes. Omdat we vaak met de meest kwetsbare onder ons in aanraking komen testen we ook op de MRSA bacterie.  


Brainblocks

Brain Blocks is een interventie die breed ingezet wordt binnen de hulpverlening en in het onderwijs. Brain Blocks is een manier van reflecteren gericht op het vergroten van het zelfinzicht. Hierdoor ontstaat er ruimte om denk- en gedragspatronen te veranderen. Omdat er gewerkt wordt met ‘beelden’ wordt het gemakkelijker voor de cliënt om inzicht te krijgen in eigen ervaringen en die van anderen. Het verschillend denken en handelen tussen de cliënt en belangrijke anderen in zijn omgeving kan hierdoor wederzijds beter begrepen worden.Wandel-/natuurcoaching

Weer of geen weer, de natuur is er altijd. Samen op pad om op zoek te gaan naar de balans in je leven. Aan de hand van wandel/natuurcoaching gaan we samen op zoek naar de hulpvraag. Lees ook het artikel "Wandelen is de grootste probleem oplosser die er bestaat".

Coachingstraject

Soms gaat de ontwikkeling niet helemaal vanzelf en heeft u een steuntje in de rug nodig. Of zijn er gaande weg wat blokkades ontstaan zoals trauma, burn-out, angsten etc. Wij bieden dan een coachingstraject op maat aan, uiteraard zullen de honden hier een belangrijke rol in vervullen.


Kinder-/jeugdcoaching

Wij zijn er voor kinderen en jeugdigen bij wie de ontwikkeling niet helemaal vanzelf gaat of vastlopen vanwege ervaringen uit het verleden. Bijvoorbeeld voor kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, zich niet goed kunnen concentreren in de klas, pesten of gepest worden, moeite hebben met een scheiding of soms heel boos kunnen worden en eigenlijk niet goed weten hoe ze daarmee om kunnen gaan. Samen met het kind of de jongere gaan we op onderzoek uit om zo samen aan de slag. 

Omdat niet voor iedereen een pasklare oplossing is en elk kind een situatie anders ervaart en verwerkt, maken wij gebruik van verschillende bewezen methodieken. 

  • Inzet therapiehonden (motiverend, spel, activerend, spiegel, puur, katalysator)
  • Psychosociale hulpverlening.
  • Kids Skills.
  • Natuur/wandelcoaching.
  • Brainblocks


Samenwerkingsverbanden

Hieronder een kleine greep uit de instellingen met wie wij samenwerken of gewerkt hebben.


E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn